Kan jij van chocolade afblijven? 

author
2 minuuts, 19 tweedes Lees

Kukeleku! De tijd om weer heerlijk paaseieren te eten is alweer aangebroken, namelijk Pasen. De meeste verheugen zich dan alweer op die heerlijke gekleurde paaseieren. Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, want in vele winkels vind je chocolade wel terug. In allerlei verschillende soorten, zoals hazelnoot, champagne en boswandeling. Je kunt het zo gek niet bedenken. In deze blog wordt er uitlegt hoe je chocolade maakt en wat voor varianten je hebt.  

Start met het gisten van de chocolade

Om chocolade te krijgen, moet je toch even geduld hebben. Hier zitten enkele stappen aan verbonden totdat je heerlijk ervan kunt genieten. De eerste stap in het proces is het gisten van de cacaobonen. Het gisten van de bonen wordt gedaan door alle bonen op een stapel te leggen en het te bedekken met grote bladeren van de banenboom. Een banenboom heeft ontzettend grote bladeren. Dit zorgt ervoor dat er veel cacaobonen tegelijk kunnen gisten. Er bestaat niet één soort cacaoboon, want er zijn veel verschillende soorten. Het laten gisten onder de banenbladeren duurt toch wat langer. Hier gaat een tijd overheen van 2 tot 8 dagen gemiddeld. De duur van het gisten is verschillend per cacaoboon. Om een goede smaak aan de bonen te krijgen is het van belang dat je het goed laat gisten en geduld hebt.  

Daarna branden, zeven en malen 

Er zijn nog een paar processen voordat je de chocolade hebt gemaakt. Eerder is er al benoemd dat het laten rusten van de bonen veel effect heeft voor de smaak van de cacaoboon. Nadat je het hebt laten gisten, start je met het branden van de bonen.  Het branden van de bonen bevorderd de smaak. Het branden hoeft niet lang te duren. De tijd die daarvoor nodig is duurt ongeveer 10 tot 35 minuten. Om het uiteindelijk te kunnen beginnen aan de laatste fase moet je de cacaobonen eerst zeven. En vervolgens kan het malen beginnen, waardoor er uiteindelijk overheerlijke chocolade ontstaat.  

Chocoladewinkels  

Chocolade vind je in iedere supermarkt wel terug. Je hebt het vast wel eens mee naar huis genomen. Maar ben je ook wel eens naar een chocoladewinkel geweest? Hier kan je ook heerlijke chocolade kopen. Bij chocoladewinkels worden vaak eigen chocoladeproducten gemaakt. Chocolatiers maken de heerlijkste chocolaatjes die erg uniek eruitzien en maken veel verschillende soorten smaken. Denk aan een chocolade met banaan, flügel en pistachenoten. Hier word je vast wel geprikkeld door om het te proberen.  

De lekkerste paaseieren 

Met Pasen ontkom je er niet aan, want in veel winkels worden de paaseieren weer verkocht. Het leuke hieraan is dat er zoveel lekkere verschillende paaseieren zijn. Niet alleen wit, puur en melk, maar tegenwoordig zie je ook paaseieren zoals likeur 43, limonchello, pistache en karamel. Dit maakt iedereen toch nieuwsgierig om uit te proberen? Scoor nu nog voor Pasen de lekkerste paaseitjes! 

Vergelijkbare berichten